29 Kasım 2008 Cumartesi

ŞEKERPARE



MALZEMELER:
1 paket yumuşatılmış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı irmik
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker,3,5 su bardağı su

YAPILIŞI:
Tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamına getirilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak üzerleri yumurta
sarısına batırlır ve son olarak üzerlerine fındık konulur 180 derece
fırında pişirlir yaklaşık 30 dak. sonra fırından çıkarılır.

Diğer tarafta şerbet hazırlanır ve 5 dak ılımaya bırakılır fırından çıkarmış
olduğumuz şekerparelerin üzerine şerbet gezdirilir, Afiyet olsunnn..

(Arkadaşlar ben hamurdan biraz ayırdım ve bazılarını kakaolu yaptım bence güzel oldu bunu bir otelde görmüştüm denemenizi tavsiye ederim ..)

Hiç yorum yok: