1 Kasım 2008 Cumartesi

LAHANA


Arkadaşlar Lahana'nın faydaları saymakla bitmezmiş ;
Mide ve Bağırsağın Dostu Lahana

Lahananın mide ve oniki parmak bağırsağı ülseri tedavisinde çok etkili olduğu, bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır. Bu tedavi, 4-5 hafta boyunca lahana özsuyu içilerek yapılır. Hasta kişi hafif diyet besini alır ve yemeklerden sonra olmak üzere,gün boyunca toplam 1 litre lahana özsuyu içer. Mide yanması ve mide ağrıları da bu tedavi sayesinde kısa sürede sona erer.

Lahana, meme ve rahim kanserine karşı çok etkilidir. Bununla kalmayıp vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlıyor. Kandaki şeker miktarını düşürüyor. Sarılık ve safra kesesi hastalıklarına ve astıma karşı faydalı olduğu biliniyor.

Zayıflamada çok faydası olduğunu televizyonda seyretmiştim, Prof.İbrahim Saraçoğlu'nu beğenerek izliyorum , doğal yöntemlerden ve bilimsel araştırmalardan söz ediyor eminim ki sizlerde duymuşsunuzdur bir programında lahana hakkında bahsetmişti ve kürler halinde uygulanması gerektiğini söylemişti.
Yakında kitabını alıcam sizlerlede bilgileri paylaşıcam inşallah orada selülit ve zayıflama hakkında kesin kürler verebilirim sizlere..


Kür 1: Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici
Beyaz lahananın toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici özelliğinden istifade edebilmek için, kaynamakta olan yarım litre suda 6-7 adet beyaz lahana yaprağı parçalamadan (tüm olarak), on dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte haşlanır, sabah ve akşam olmak üzere aç veya tok karına birer su bardağı içilir. Bu işleme toplam beş gün devam edilir. Beş gün uyguladıktan sonra üç gün ara verilir ve tekrar beş gün uygulanır. Böylece toplam on günlük kür tamamlanmış olur.

5 gün uygulama + 3 gün ara + 5 gün uygulama = Toplam 10 günlük kür

Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici bu on günlük kürü, bir yıl boyunca üç veya dört defa yapmak en doğrusudur. Bu kürü uygulamaya başladığınızın ikinci veya üçüncü gününden sonra vücudunuzun terlediğini ve özellikle de yüz kısmınızda yağlı yağlı terlediğinizi görürsünüz. Aynı zamanda dışkıda da belirgin şekilde yağ oranının artığı gözlenebilmektedir. Bu da yağla beraber toksinlerin atıldığını gösterir. Bu kürü uyguladığınız dönemlerde daha sık banyo veya duş yapmanız sizi hem daha çok rahatlatacak hem de deri gözenekleri açıldığından daha rahat toksinli-yağ atmanıza yardımcı olmuş olacaktır. Unutmayınız ki, toksin atan vücut kendini yeniler.

Yakında kitabını alıcam sizlerlede bilgileri paylaşıcam inşallah orada selülit ve zayıflama hakkında kesin kürler verebilirim sizlere..

LAHANA BÖREĞİ

MALZEMELER:
5 adet hazır yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy beyaz lahana
tuz,kırmızı pul biber
Üzeri için,yoğurt ve 2 kaşık sıvı yağ

YAPILIŞI:
Lahanalar çok ince olarak kıyılır ve biraz tuzla karıştırılıp ezilir,içerisine tuz eklenir her yufkanın arasına bir miktar konur üzerine yağlı yoğurt sürülerek 180 derece fırında 45-50 dak. pişirilir. afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

canım cok guzel bır tarıf ve degısık mutlaka denıyecegım. lahanayı cok severız gecekten besleyısı. sevgıler..