10 Ekim 2008 Cuma

HAMUR İŞLERİ


Arkadaşlar birazdan sizlere sunacağım böreği bizzat yerinde yeme şansım oldu :)çok güzel bir lezzet tatil için Asos 'a gitmiştimn ve orada meşhur olduğunu öğrendiğimizde denemek istedik biz ailece çok beğendik, eminim sizde çok beğeniceksiniz ..afiyet olsun .



Avcı Böreği:Malzemeler:


4 yufka
4 yumurta akı
250-300gr kıyma
3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı bulgur
1 çay bardağı sıcak su
yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı maydanoz, doğranmış
1 yumurta
galeta unu


Hazırlanması:


Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.

1 yorum:

ebruakin dedi ki...

Selamlar Zeynep Hanım,
Aramıza hoşgeldiniz. Tarifimi beğenmenize çok sevindim. Afiyetler olsun. :)

Avcı böreğiniz de çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Görüşmek dileğiyle.
Sevgiler...