29 Kasım 2008 Cumartesi

KAVURMALI PATATESLİ BÖREK



Geçenlerde mayalı bir hamur hazırlayıp birşeyler hazırlamak istedim
aslında mayalı poığaça filan yapıyorum ama pek açmasını beceremiyorum
her neyse bende malzemeyi hazırladım ve birazda merdanenin yardımıyla
birşerler çıkarabildim herkez çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz:)

MALZEMELER:
1 kg un
yarım paket yaş maya
2 su bardağı kadar süt
2 yumurta

YAPILIŞI:
Unu derin bir kaba koyun içerisine yumurta 1 bardak süt
ve ılık su ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ile yumuşatılmış olan
pakmayayı ekleyin oldukça yumuşak bir hamur olmalı
bunun için süt ilave edebilirsiniz ve tabi biraz da tuz ..

Hazırlamış olduğumuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz

İÇ MALZEMESİ:
2 adet soğan ,200 gr kadar kavurma,1 tatlı kaşığı
salça 3 adet haşlanmış patates,karabiber.
HAZIRLANIŞI:soğanları bir tavada kavuruyoruz ve salçayı ,baharatları kavurmayı ekleyerek ateşi kapatıyoruz patesleri ezerek içerisine ilave ediyoruz.

Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölüyoruz
ve ilk hamuru tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz.Üzerine hazırladığımız harçtan koyarak diğer hamuru kapatıyoruz hamurlar bitene kadar aynı işlemi
gerçekleştiriyoruz,üzerine süt,1 yumurta biraz sıvı yağ ile sos hazırlıyoruz
böreğimizi dilimler halinde keserek bu sosu üzerine döküyoruz ve birazda susam serpiyoruz .Fırınımızı 180 dereceye hazırlayıp yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tamda kurban bayramı yaklaşırken tarif yerini bulucak ellerinize sağlık..
sevgiler