5 Aralık 2008 Cuma

KADAYIFLI SARMA BAKLAVA


Arkadaşlar geçen bayramda da bu tatlıdan yapmıştım yine yaptım :) gerçekten lezzetli ve hafif bir tatlı oluyor hatta resimden de anlıycaksınız henüz şerbetini dökmedim arefe günü hazırlıycam umarım sizlerde beğenirsiniz çokkkkkk basitttt....

MALZEMELER:
1 paket hazır baklavalık yufka (yaklaşık 48 adet bir tepsi için yeterli)
500 gram tel kadayıf
250 gr ceviz içi
1 su bardağı mısırözü yağ

ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su

YAPILIŞI: İlk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın ..
Diğer taraftan yufkanın birini tezgah üzerine alın ve içine bir tutam kadayıfı ufalayın çok fazla olursa yufka yırtılabilir,daha sonra cevizden biraz koyun ve oklava yardımıyla sarın her iki tarafından büzerek oklavadan çıakrın ve kol böreği gibi tepsiye dizin ..
1 bardak mısırözü yağını biraz kızdırın ve tatlının üzerine gezdirin 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin .tatlı ılınınca şerbetini dökün ..afiyet olsun ..

3 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

Yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun. Kurban Bayramınız Mübarek Olsun...

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Sevgili Zeynep abla,
Ailenizle ve sevdiklerinizle güzel
bir bayram temenni ederim.
Sevgi ve saygılar,
Cenk

Gülden dedi ki...

İnanılmaz güzeldi, ellerine sağlık :)