24 Aralık 2008 Çarşamba

ABİYE BOLERA, ÖRGÜ



Bu gerçekten harika duruyor arkadaşlar emin olun hazır zannedersiniz ama Teyzemin ellerine sağlık ,vallahi sürekli birşeyler örüyor hemde çok güzel ve değişik modeller nerden buluyor bunları bilemiyorum ama bu bolera tarzı bir şal hani şu moda olanlardan :) iki şık düğme ile dahada zengin görünüyor değilmi..sakallı ip ile örülmüş ve araya simli bir ipten üç sıra eklenmiş çok şıkkk ellerine sağlık teyzecimm
EL EMEĞİ GÖZ NURU BUNLARRRR:))

BEBEK YELEĞİ ÖRGÜ



Merhabalar sitemle uzun zamandır ilgilenemedim ama çok meşguldüm zaman nasılda hızla geçiyor inanın yetişemiyorum bir türlü:)bu kez işin biraz kolayına kaçtım galiba pek fazla yemek sunamıycam ama bir kaç örgü örneğini paylaşmak istedim sizlerle umarım beğenirsiniz..

Buradaki yeleği yine sizlere daha önce sunmuş olduğum Aysel teyzeden aldım ve yayınlamak istedim çok güzel olmuştu çokkkk..

5 Aralık 2008 Cuma

KADAYIFLI SARMA BAKLAVA


Arkadaşlar geçen bayramda da bu tatlıdan yapmıştım yine yaptım :) gerçekten lezzetli ve hafif bir tatlı oluyor hatta resimden de anlıycaksınız henüz şerbetini dökmedim arefe günü hazırlıycam umarım sizlerde beğenirsiniz çokkkkkk basitttt....

MALZEMELER:
1 paket hazır baklavalık yufka (yaklaşık 48 adet bir tepsi için yeterli)
500 gram tel kadayıf
250 gr ceviz içi
1 su bardağı mısırözü yağ

ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su

YAPILIŞI: İlk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın ..
Diğer taraftan yufkanın birini tezgah üzerine alın ve içine bir tutam kadayıfı ufalayın çok fazla olursa yufka yırtılabilir,daha sonra cevizden biraz koyun ve oklava yardımıyla sarın her iki tarafından büzerek oklavadan çıakrın ve kol böreği gibi tepsiye dizin ..
1 bardak mısırözü yağını biraz kızdırın ve tatlının üzerine gezdirin 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin .tatlı ılınınca şerbetini dökün ..afiyet olsun ..

YALANCI ŞÖBİYET



Sizlere çok pratik bir tarif yazmak istedim tabiki bayramlarımızın vazgeçilmez tatlısı baklavadır ama bu da bir alternatif işte ,Arkadaşlar ben bu tarifi bir arkadaşın sitesinden aldım ve denedim gerçekten güzel bir tatlı oldu denemenizi tavsiye ederim..http://lezzetgemisi.blogspot.com/

MALZEMELER:
10 adet milföy hamuru
dövülmüş ceviz içi
1 adet yumurtanın sarısı

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta milföy hamurlarının kare şeklini bozmadan, merdane ile biraz inceltin. Bıçakla dört eşit kareye bölün. Her birinin içine birer çay kaşığı dövülmüş ceviz içi koyun. Mantı kapatır gibi üçgen şekil verip kenarlarını hafifçe bastırın. Az yağlanmış fırın tepsisine fotoğraftaki gibi dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden kızdırdığınız fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğumaya bıraktığınız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin. İyice soğuduktan sonra hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN.