10 Kasım 2008 Pazartesi

CİĞERAŞI



Arkadaşlar sitemle uzun zamandır ilgilenemedim ,vallahi zaman öyle çabuk geçiyorki ben evde olmama rağmen çok zor yetişiyorum sizlerede oluyormu bilemiyorum ama ..
herneyse sizlere ilk olarak ciğeraşı'nı yazıcam, geçen akşam annemle yaptık gerçekten lezzetli oldu denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun:)

MALZEMELER:
300 gr dana ciğeri kuşbaşı doğranmış
3 adet soğan
2 su bardağı iri bulgur
1 yemek kaşığı salça
bolca nane,tuz ,dilerseniz acı pul biber

YAPILIŞI:
İlk olarak soğanları yemeklik doğrayıp kavurun,içerisine kuşbaşı doğranmış olan ciğerleri ilave ederek onlarıda bir müddet kavurun ve salçayı ekleyin bir iki çevirdikten sonra 4 su bardağı su ilave edin ve kaynamaya bırakın su kaynadıktan sonra bulguru ve naneyi ekleyin ve iyice pişmesini sağlayın eğer kıvamı koyu olursa mutlaka sıcak su ile sulandırın , bulgur o suyu çekecektir,kıvamını dilediğiniz gibi
ayarlayabilirsiniz..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: