4 Kasım 2008 Salı

LİMONLU MİLFÖY TATLISI



YAPILIŞI:
Milföy hamurunu üzerinde yazılmış olan tarife göre pişiriyoruz ama ben ufak olmaları için ikiye böldüm ve öylece pişirdim herhangi bir malzeme koymadım,yanlızca üzerlerine yumurta sarısı sürmelisiniz..

KREMASI:
2,5 bardak süt,2 su bardağı toz şeker,3 tepeleme yemek kaşığı un,1 vanilya,1 adet limon kabuğu rendesi,50 gr katı yağ..
Tüm malzemeleri pişiriyoruz oldukça koyu kıvam alınca ocağı kapatıyoruz,eğer topaklanma varsa el blendrı'nın bıçağını kullanabilirsiniz..
Hazırlamış olduğumuz krema soğuduktan sonra milföyleri keserek içerisine koyuyoruz hafif kapatıyoruz ve pudra şekeri serpiyoruz.. Afiyet Olsunn..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

canım nefıs gorunuyor harıka ellerıne saglık sevgılerımle...