29 Kasım 2008 Cumartesi

KAVURMALI PATATESLİ BÖREK



Geçenlerde mayalı bir hamur hazırlayıp birşeyler hazırlamak istedim
aslında mayalı poığaça filan yapıyorum ama pek açmasını beceremiyorum
her neyse bende malzemeyi hazırladım ve birazda merdanenin yardımıyla
birşerler çıkarabildim herkez çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz:)

MALZEMELER:
1 kg un
yarım paket yaş maya
2 su bardağı kadar süt
2 yumurta

YAPILIŞI:
Unu derin bir kaba koyun içerisine yumurta 1 bardak süt
ve ılık su ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ile yumuşatılmış olan
pakmayayı ekleyin oldukça yumuşak bir hamur olmalı
bunun için süt ilave edebilirsiniz ve tabi biraz da tuz ..

Hazırlamış olduğumuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz

İÇ MALZEMESİ:
2 adet soğan ,200 gr kadar kavurma,1 tatlı kaşığı
salça 3 adet haşlanmış patates,karabiber.
HAZIRLANIŞI:soğanları bir tavada kavuruyoruz ve salçayı ,baharatları kavurmayı ekleyerek ateşi kapatıyoruz patesleri ezerek içerisine ilave ediyoruz.

Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölüyoruz
ve ilk hamuru tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz.Üzerine hazırladığımız harçtan koyarak diğer hamuru kapatıyoruz hamurlar bitene kadar aynı işlemi
gerçekleştiriyoruz,üzerine süt,1 yumurta biraz sıvı yağ ile sos hazırlıyoruz
böreğimizi dilimler halinde keserek bu sosu üzerine döküyoruz ve birazda susam serpiyoruz .Fırınımızı 180 dereceye hazırlayıp yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun..

ÇAYLI KEK




MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soğutulmuş demli çay
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır,içerisine yağ,çay,kabartma tozu
tarçın ve un ilave edilerek bir müddet daha çırpılır
ve kek kalıbına konur 180 derece fırında 45 dak kadar pişirlir
Afiyet olsun...

ŞEKERPARE



MALZEMELER:
1 paket yumuşatılmış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı irmik
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker,3,5 su bardağı su

YAPILIŞI:
Tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamına getirilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak üzerleri yumurta
sarısına batırlır ve son olarak üzerlerine fındık konulur 180 derece
fırında pişirlir yaklaşık 30 dak. sonra fırından çıkarılır.

Diğer tarafta şerbet hazırlanır ve 5 dak ılımaya bırakılır fırından çıkarmış
olduğumuz şekerparelerin üzerine şerbet gezdirilir, Afiyet olsunnn..

(Arkadaşlar ben hamurdan biraz ayırdım ve bazılarını kakaolu yaptım bence güzel oldu bunu bir otelde görmüştüm denemenizi tavsiye ederim ..)

KABAK TATLISI



Malum kış mevsimi geldi bende geçen gün pazardan sarı kabak aldım ve tatlısını yaptım bana göre nefis oldu bakalım sizlerde beğenicekmisiniz..

MALZEMELER:
1,5 kg soyulmuş doğranmış kabak
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI:
Ben geceden şeker ve kabağı beklettim böylece kabak suyunu saldı ve yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirdim üzerine ceviz ile servis yaptım afiyet olsun .. oldukça basit değilmi:)

25 Kasım 2008 Salı

ETİMEK TATLISI



Merhabalar arkadaşlar sitemle uzun zamandır ilgilenemedim vallahi ben bu zamana bir türlü yetişemiyorum malum kursta başlayınca hiç vakit bulamaz oldum sitem için, birkaç basit tarifi sizlerle paylaşmak istedim sevgiler..

MALZEMELER:
KARAMELİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:
1 kg süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
12 kaşık toz şeker
1 paket etimek sade

YAPILIŞI:
2 bardak şeker pişirilerek karamel yapılır ve eriyince su ilave edilir kaynadıktan sonra altı kapatılarak vanilye eklenir .bir tepsiye tek sıra halinde dizilmiş olan etimekler karamel ile ıslatılır diğer taraftan kreması hazırlanır bunun için
1 kg süt,3 y.k. un,nişasta,pirinç unu ve şeker pişirilerek krema hazırlanır piştikten sonra 5 dak. süre ile çırpılarak topaklanması engellenir dilerseniz üzerine krem şanti yada kakao serpebilirsiniz afiyet olsun..

18 Kasım 2008 Salı

ÖRGÜYE DEVAM




YİNE ÖRGÜ ZAMANI



İşte yine el emeği göz nuru çalışmalar ,benim favorim her iki şal bence harika olmuşlar tabi ben örmedim, ama biri Hülya'dan diğeri ise Gülçin'den hepsi birbirinden güzel emekler ellerine sağlık her ikisininde:)

10 Kasım 2008 Pazartesi

REVANİ



Tatlı yiyelim tatlı konuşalım:)vallahi ben tatlıdan vazgeçemiyorum evet bu tutkum başıma biraz bela oluyor ama ne yapıyım çok seviyorum tatlıyı..

MALZEMELER:
3 yumurta
1 fincan sıvı yağ(fincan türk kahve fincanından biraz daha büyük)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
4 fincan un
1 fincan irmik
1 adet limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:
ilk olarak yumurta ve şekeri çırpın,daha sonra sıvı yağı yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin,unu kabartma tozunu,irmiğide ekledikten sonra bir kaç dak. daha çırpın ve son olarak limon kabuğu rendesini ilave edin iyice çırptıktan sonra 30 cm eninde bir tava ya da borcama koyarak 160 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Şerbeti hazırlayıp 15 dak kaynatın ve altını kapatın,fırından çıkardığınız tatlıyı 10 dak. beklettikten sonra dilimler halinde kesin ve şerbetini dökün dilerseniz üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz afiyet olsunn..

CİĞERAŞI



Arkadaşlar sitemle uzun zamandır ilgilenemedim ,vallahi zaman öyle çabuk geçiyorki ben evde olmama rağmen çok zor yetişiyorum sizlerede oluyormu bilemiyorum ama ..
herneyse sizlere ilk olarak ciğeraşı'nı yazıcam, geçen akşam annemle yaptık gerçekten lezzetli oldu denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun:)

MALZEMELER:
300 gr dana ciğeri kuşbaşı doğranmış
3 adet soğan
2 su bardağı iri bulgur
1 yemek kaşığı salça
bolca nane,tuz ,dilerseniz acı pul biber

YAPILIŞI:
İlk olarak soğanları yemeklik doğrayıp kavurun,içerisine kuşbaşı doğranmış olan ciğerleri ilave ederek onlarıda bir müddet kavurun ve salçayı ekleyin bir iki çevirdikten sonra 4 su bardağı su ilave edin ve kaynamaya bırakın su kaynadıktan sonra bulguru ve naneyi ekleyin ve iyice pişmesini sağlayın eğer kıvamı koyu olursa mutlaka sıcak su ile sulandırın , bulgur o suyu çekecektir,kıvamını dilediğiniz gibi
ayarlayabilirsiniz..Afiyet olsun..

4 Kasım 2008 Salı

OTUZBEŞ YAŞ ŞİİRİ



























Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün.
Delikanlı çağımızdaki cevher,
Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,
Gözünün yaşına bakmadan gider.
Şakaklarıma kar mı yağdı ne var?
Benim mi Allahım bu çizgili yüz?
Ya gözler altındaki mor halkalar?
Neden böyle düşman görünürsünüz,
Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?
Zamanla nasıl değişiyor insan!
Hangi resmime baksam ben değilim.
Nerde o günler, o şevk, o heyecan?
Bu güler yüzlü adam ben değilim;
Yalandır kaygısız olduğum yalan.
Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız;
Hatırası bile yabancı gelir.
Hayata beraber başladığımız,
Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir;
Gittikçe artıyor yalnızlığımız.
Gökyüzünün başka rengi de varmış!
Geç farkettim taşın sert olduğunu.
Su insanı boğar, ateş yakarmış!
Her doğan günün bir dert olduğunu,
İnsan bu yaşa gelince anlarmış.
Ayva sarı nar kırmızı sonbahar!
Her yıl biraz daha benimsediğim.
Ne dönüp duruyor havada kuşlar?
Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim?
Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar?
Neylersin ölüm herkesin başında.
Uyudun uyanamadın olacak.
Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında?
Bir namazlık saltanatın olacak,
Taht misali o musalla taşında.

CAHİT SITKI TARANCI

LİMONLU MİLFÖY TATLISI



YAPILIŞI:
Milföy hamurunu üzerinde yazılmış olan tarife göre pişiriyoruz ama ben ufak olmaları için ikiye böldüm ve öylece pişirdim herhangi bir malzeme koymadım,yanlızca üzerlerine yumurta sarısı sürmelisiniz..

KREMASI:
2,5 bardak süt,2 su bardağı toz şeker,3 tepeleme yemek kaşığı un,1 vanilya,1 adet limon kabuğu rendesi,50 gr katı yağ..
Tüm malzemeleri pişiriyoruz oldukça koyu kıvam alınca ocağı kapatıyoruz,eğer topaklanma varsa el blendrı'nın bıçağını kullanabilirsiniz..
Hazırlamış olduğumuz krema soğuduktan sonra milföyleri keserek içerisine koyuyoruz hafif kapatıyoruz ve pudra şekeri serpiyoruz.. Afiyet Olsunn..

FIRINDA KÖFTE


Merhabalar epey ara verdim yine ama malum biraz işlerim vardı üstelik kursumda başladı hani bahsetmiştimya sizlere ingilizce kursu:) artık pazartesi ve salı günleri ingilizce kursuna gidiyorum ,bu kış kurdela nakışınıda öğrenicem inşallah çalışmalarımı sizlerde paylaşıcam kısmetse .. her neyse geçen akşam bu köfteyi yaptım ve çok lezzetli oldu umarım sizlerde beğenirsiniz .Afiyet Olsun...

MALZEMELER:
750 gr köftelik kıyma
2 yumurta
2 dilim ekmek içi (ufalanmış)
1 adet soğan
Bir miktar karabiber,tuz
Kaşar peyniri(üzeri için)

YAPILIŞI:
Kıyma bir kaba konur içerisine soğan rendelenir ,ekmekte ufalanarak eklenir,yumurta ,tuz,karabiberde konulduktan sonra yoğurularak dinlenmeye bırakılır.
PÜRE :
4 adet patates haşlanır,iyice piştikten sonra çatal yardımıyla ezilir ,içine 50 gr katı yağ,1/2 çay bardağı süt konularak pişirilir .(Ben tümünü ronda da yapıyorum öyle pişiriyorum )

Köfteleri yumurta büyüklüğünde yuvarlayarak içlerini oyuyoruz ve püreden koyuyoruz tüm köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derece fırında 25 dak. pişiriyoruz fırından almadan önce üzerine kaşar koyuyoruz ..Afiyet Olsun ..

1 Kasım 2008 Cumartesi

MEYVA ŞEKERLEMELİ KURABİYE



MALZEMELER:
200 gram oda sıcaklığında yumuşatılmış sana yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
1/2 çay bardağı meyve şekerlemesi
1/2 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı un

YAPILIŞI:
Tüm malzemeler bir kapta yoğurulur,kulak memesi kıvamında olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır , 180 derece fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun .

BİRAZDA ÖRGÜ:



Yukarıda görmüş olduğunuz çantayı da geçen kış örmüştüm:)





Sizlerle daha fazla model paylaşmak istedim ama henüz çekilmiş fotoğraflarım yok hazırda çok fazla malzemem var ama henüz tasarlayamadım umarım ileriki günlerde sizlerle paylaşabilicem ..Bu vericeğim modelleride yeğenimin üzerinde gördüm ve hemen fotoğraf makinasına sarıldım ,manken kızımız Bilge :)Babaannesi (çok marifetlidir kendisi bana göre )örmüş, gördüğü her modeli çıkarabiliyor sanırım biraz da yaratıcılık ekledimmi böyle güzel ürünler ortaya çıkabiliyor bakalım sizde beğenicekmisiniz:)

LAHANA


Arkadaşlar Lahana'nın faydaları saymakla bitmezmiş ;
Mide ve Bağırsağın Dostu Lahana

Lahananın mide ve oniki parmak bağırsağı ülseri tedavisinde çok etkili olduğu, bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır. Bu tedavi, 4-5 hafta boyunca lahana özsuyu içilerek yapılır. Hasta kişi hafif diyet besini alır ve yemeklerden sonra olmak üzere,gün boyunca toplam 1 litre lahana özsuyu içer. Mide yanması ve mide ağrıları da bu tedavi sayesinde kısa sürede sona erer.

Lahana, meme ve rahim kanserine karşı çok etkilidir. Bununla kalmayıp vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlıyor. Kandaki şeker miktarını düşürüyor. Sarılık ve safra kesesi hastalıklarına ve astıma karşı faydalı olduğu biliniyor.

Zayıflamada çok faydası olduğunu televizyonda seyretmiştim, Prof.İbrahim Saraçoğlu'nu beğenerek izliyorum , doğal yöntemlerden ve bilimsel araştırmalardan söz ediyor eminim ki sizlerde duymuşsunuzdur bir programında lahana hakkında bahsetmişti ve kürler halinde uygulanması gerektiğini söylemişti.
Yakında kitabını alıcam sizlerlede bilgileri paylaşıcam inşallah orada selülit ve zayıflama hakkında kesin kürler verebilirim sizlere..


Kür 1: Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici
Beyaz lahananın toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici özelliğinden istifade edebilmek için, kaynamakta olan yarım litre suda 6-7 adet beyaz lahana yaprağı parçalamadan (tüm olarak), on dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte haşlanır, sabah ve akşam olmak üzere aç veya tok karına birer su bardağı içilir. Bu işleme toplam beş gün devam edilir. Beş gün uyguladıktan sonra üç gün ara verilir ve tekrar beş gün uygulanır. Böylece toplam on günlük kür tamamlanmış olur.

5 gün uygulama + 3 gün ara + 5 gün uygulama = Toplam 10 günlük kür

Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici bu on günlük kürü, bir yıl boyunca üç veya dört defa yapmak en doğrusudur. Bu kürü uygulamaya başladığınızın ikinci veya üçüncü gününden sonra vücudunuzun terlediğini ve özellikle de yüz kısmınızda yağlı yağlı terlediğinizi görürsünüz. Aynı zamanda dışkıda da belirgin şekilde yağ oranının artığı gözlenebilmektedir. Bu da yağla beraber toksinlerin atıldığını gösterir. Bu kürü uyguladığınız dönemlerde daha sık banyo veya duş yapmanız sizi hem daha çok rahatlatacak hem de deri gözenekleri açıldığından daha rahat toksinli-yağ atmanıza yardımcı olmuş olacaktır. Unutmayınız ki, toksin atan vücut kendini yeniler.

Yakında kitabını alıcam sizlerlede bilgileri paylaşıcam inşallah orada selülit ve zayıflama hakkında kesin kürler verebilirim sizlere..

LAHANA BÖREĞİ

MALZEMELER:
5 adet hazır yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy beyaz lahana
tuz,kırmızı pul biber
Üzeri için,yoğurt ve 2 kaşık sıvı yağ

YAPILIŞI:
Lahanalar çok ince olarak kıyılır ve biraz tuzla karıştırılıp ezilir,içerisine tuz eklenir her yufkanın arasına bir miktar konur üzerine yağlı yoğurt sürülerek 180 derece fırında 45-50 dak. pişirilir. afiyet olsun.