30 Ekim 2008 Perşembe

KASIMPATI ZAMANI:)



Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi Kasımpatı mevsimindeyiz ve bende geçenlerde
Bauhaus'a dolaşmaya çıkmıştım ve orada kasımpatıları doya doya seyretttim ve tabiki 3 adet kasımpatı aldım şimdi balkon camımı süslüyorlar her gün onları izliyorum :) muhteşemler en sevdiğim çiçeklerden biride kasımpatıdır bende orada çektiğim bir kaç resmi sizlerle paylaşmak istedim bakalım beğenicekmisiniz..

Aşağıdaki yazıyı da şiir formunda buldum çok anlamlı geldi bana bakalım sizde beğenicekmisiniz ne olursa olsun umudumuzu yitirmemeli hayatın karamsarlıklarına inat ayakta durabilmektir mühim olan..

KASIMPATI

Hiç umutlarınızın bittiğini sandığınız
"tamam, hiç daha kötüsü olmamıştı"
dediğiniz zamanlarınız oldu mu.
Ya da "bittim, mahvoldum" dediğiniz?

Damağınızda acımsı bir tadın hiç geçmediğini;
yüreğinizdeki o mengenenin de
canınızı sıktıkça sıktığını hiç hissettiniz mi?

Yalnızsınızdır.
Savunmasızsınızdır.
Yorgunsunuzdur.

Anlatamaz, anlayamazsınız da.
Gözünüzde bir damla yaş, her an hazırdır akmaya.
Sebepli yada sebepsiz...

Soğuktur elleriniz, belki ısıtacak bir elin olmamasından.
Çirkinsinizdir kendinizce. Aynalara da küs...

Gözlerinizdeki pırıltılar yok oldu, yok olacak gibidir...
Çaresizsinizdir. Sebep çoktur.

Ya parasızsınızdır, ya terkedilmiş, ya hasta.
Aslında yüzlerce ya da’dır sizi bu hale getiren.
Ne zaman geçecek bilmezsiniz.

"umut garibin ekmeği" umarda umarsınız.
Ya çaba?

Oysa hiç gördünüz mü, kim bilir kaç gün olmuş
dalından koparılmış kasımpatlarını?
Hala dimdik, hala ayakta, hala pırıl pırıl.
Koparılmaya inat solmamaya kararlı.

Oysa; aklımız hep güllerdedir, hep lalelerde...
Solmak, kurumak çok kolay.
Oysa dimdik ayakta durabilmek önemli olan.
Yılmamak zorluklardan...

Hayallerden, umutlardan vazgeçmemek asıl olan.

Ne dersiniz denemeye var mısınız kasımpatı olmayı?
Herşeye rağmen, herşeye inat...

Alıntıdır

NOHUTLU ÇORBA


Geçenlerda annemdeydim ve teyzem elinde bir tencere geliverdi:) bu çorbayı yapıp getirmiş sağolsun lezzeti gerçekten çok güzeldi o içerisine koyun külbastı atmıştı ve birde bulgur köftesi ile pişirmiş ben evde bir kaç gün sonra denedim ve içerisine hazır mantı atıp denedim gerçeketen güzel oldu denemenizi tavsiye ederim :)

MALZEMELER:

2 adet orta boy soğan
1 avuç nohut(geceden ıslatılmış)
1 avuç kuru fasulye(geceden ıslatılmış)
1 avuç yeşil mercimek
2 yemek kaşığı salça
200 gr et
200 gr hazır mantı
kuru nane,dilerseniz pul biber

YAPILIŞI:

İlk olarak soğanlar yemeklik doğranır ve kavrulur,içerisine etler eklenerek
bir iki çevrilir ve salça da ilave edilir diğer tarafta nohut ve fasulye haşlanır
(ben her ikisinide aynı kapta haşladım )yemeğe ilave edilir ,mercimekte konularak 6 bardak su eklenir 20 dak. kadar pişirildikten sonra mantı konularak 20 dak. daha pişirilir ,baharatlar ilave edilir Afiyet olsun ..
Aslında bu hazır mantı yerine bulgur köftesi konulabiliyor ama bana göre mantı daha fazla yakışıyor dilerseniz erişte bile koyabilirsiniz.

29 Ekim 2008 Çarşamba

CUMHURİYETİMİZİN 85.YILI KUTLU OLSUN



Eğer uyandığınız bu gün ne yapmak istiyorum diye düşüne biliyorsanız Cumhuriyet'in eseri olduğunu bilin
Bu günü borçlu olduğumuz ATAMI'ZI saygıyla anıyoruz.....

23 Ekim 2008 Perşembe

EL EMEĞİ GÖZ NURU


Arkadaşlar gerçekten de el emeği göz nuru :) çok sabır gerektiren birşey bence bu goblen , henüz denemedim aklımdan geçirdim ama bilmiyorum :)yapabilirsem tavsiye ederim.. bu resimde sizlere yengem Hülya'dan aldım ve paylaşmak istedim hiççç üşenmemiş vallahi uğraşmış, tabiki emeğine sağlık ...

GOBLEN (MUCİZE GİBİ)







GOBLEN HAKKINDA

Goblen; iğne ve iplik ile, sayılabilir delikleri olan kumaşa yapılmış resimlerdir. Goblen işlemesinde tüm tabloda hepsi aynı yöne bakan yarım çarpı şeklindeki dikişler kullanılır.

Yurtdışında gobelin ve Türkiye’de de özellikle Fransız markaların hakimiyeti olduğu için “goblen” olarak geçen el sanatının değişik dikiş türleri olmasına rağmen işleme açısından temelde kaneviçe veya etaminden hiçbir farkı yoktur.

Goblen için, Türkiye’de çarpı işi olarak bilinen el sanatının (kaneviçe ve etamin) , yarım çarpı işi olarak uygulananı da diyebiliriz.

22 Ekim 2008 Çarşamba

İNCİR TATLISI


Hepimiz incir tatlısnı biliriz bende dün akşam eve gelirken markette kuru incir gördüm ve hemen alıp tatlısını yapmak geldi aklıma :)Bizde babam bu tatlıyı çok sever aslında onun için yaptım :) sitelere bakarken HÜNERLİ BAYANLAR sitesinde gördüm ve tarifini uyguladım bence çok lezzetli hafif oldu umarım sizlerde beğenirsiniz.Afiyet olsun ..
İNCİR TATLISI
MALZEMELER:

400 Gr. Kuru İncir
1 Su Bardağı Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Yemek Kaşığı Şeker
ŞERBETİ İÇİN:
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Süt

YAPILIŞI:
İncirleri yıkadıktan sonra ılık suda 30 dak. bekletin ,daha sonra incirleri bir bıçak yardımıyla ortasından keserek cevizleri bütün olarak içerisine koyun ve biraz tarçın serpin yayvan bir tavaya dizin .üzerine su ve süt ile şeker karışımını yedirin ve kapağını kapatın. 30 dak. kadar pişirin , üzerini süslemek için kaymak ya da hindisten cevizi kullanabilirsiniz .afiyet olsun ..

TAHİNLİ SARMA TATLISI



Arkadaşlar vallahi ismini ben uydurdum bu tatlının şeklinide biraz uydurdum aslında hiç fenada olmadı sebebine gelince biliyorsunuz baklavalık hamurlar çok ince bu yüzden çok fazla gevrek oluyor bende malzemeyi koyduktan sonra "oklava ile büzme "varya ondan yaptım, bu tatlıyıda eminim bir çoğunuz biliyordur ama gerçekten çok hafif ve çokta lezzetli bir tatlı, Afiyet olsun..

MALZEMELER:
20 adet baklavalık yufka
1 su bardağı dövülmüş ceviz
4 çorba kaşığı toz şeker
Tahin

ŞERBETİ:
Aslında şerbeti yoktu tarifte ama ben ekledim deneyin ,çok daha güzel olucak ..
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Şerbeti kaynatıp hazırlayın ve ılıtın..

YAPILIŞI:
İlk olarak yufkayı yayın ve üzerine az miktarda tahin gezdirin diğer yufkayı üzerine kapatın ve yine tahin gezdirin içine bir kasede karıştırdığımız ceviz ile toz şekeri serpin ve rulo yaparak 2 parmak kalınlığında kesin tepsiye dizin (dilerseniz benim gibi oklavaya sararak büzebilirsiniz)tüm hamurlar aynı şekilde olacak, fırında 10-15 dak. pişirin .
ılınan şerbeti 2 dakika beklemiş olan tatlıya gezdirin .Afiyet olsun ...

PAÇANGA BÖREĞİ



Arkadaşlar ben bu tarifi dün akşam denedim ,hakikaten çok güzel oluyor tabiki çoğumuz bu böreği biliyoruz ama denenmiş tarifler bana göre daha garanti bu yüzden tarifleri denedikten sonra yazmak istiyorum bu aralar biraz işlerim vardı sitemle pek ilgilenemedim ama bugün telafi edicem saevgilerle..

PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER:
100 gr pastırma
2 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
1/2 demet maydonoz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
4 adet yufka üçgen kesilmiş

YAPILIŞI
ilk olarak biberleri ince julyen şeklinde kesin,ve tavada hafifçe çevirin daha sonra pastırmaları ilave edin bir kaç dakika sonra domatesleri ve ardından da maydanozu ekleyin ocağın altını kapatıp rendelenmiş kaşar peynirinide ilave edin yufkalarımıza sigara böreğinden biraz daha geniş olarak sarın ve kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun..

21 Ekim 2008 Salı

HAYAT'A DAİR YAZILAR

“Yosun gözlerin hüzünlenince,
Ömrümde güneş gölgeleniyor.
En çok yalnızlığa benziyorum o an
Biteviye ıslatıp duruyor şarkılar
Yüreğimde ince bir sızı
Sesim şiirlerine çarpıyor anne.”

Yıkıntı bir gençliğin ardında çalışkan bir genç kız görürdüm yüreğini dinledikçe… Yosun gözlerin güneşi örterdi her akşamüstü, sen gülüşlerinle severdin balkonumuzdaki akşamsefalarını ve ben hep “annem gibi olacağım” derdim. Bunca yoksun’luğa rağmen senin direncinden daha umut verici ne olabilirdi ki benim için...

Geçen yıllara inat her akşam daha çok severdin babamı… Alın teri döken bir hayatın en tatlı meyvesiydim cennet gözlerinde. Dünya dışında bir sevda ülkesiydi evimiz. Anneannemin yazmalara işlediği oyalarla çiçeklenirdi günlerimiz. Her yaz deniz suyuna batırırdık düşlerimizi, bir kamp ateşinde şarkılar söylerdik uzayan saatlerde. Tatlı uykularımdan, yüzüme çarpan gülüşlerinle uyanırdım. Bana her seslenişin tatlı bir melodi olurdu yüreğimde. Yine hep iyimser yüreğim, ekmek arası umuttur tek besinim ve sevdadır çıplak tenime giyindiğim. Üzerime sen biçtin bu elbiseyi anne, bil ki hiç üşümedi yüreğim…

Gün kararırken “Görmedim Ömrümün Asude Geçen Bir Demini” diyen Hamiyet Yüceses dönerdi taş plakta ve sinemi koparan bu musiki kanıma girerdi taa o günlerden. Şimdi her konserde en tiz sesimle haykırıyorum yaralı yüreğimi ve udumun her telinde bu nedenle kanıyor notalarım. Gözlerinden akıyor şarkılarım, geceye ve hüzne bulanıyor yalnızlığım.

Ah benim iyimser yürekli anneciğim,

Anlattığın masallarla umudu, doğum günü hediyelerime iliştirilmiş mısralarınla yüreğini sunardın bana. En çok o zamanlar severdim hayatı. Oysa şimdi birkaç bulut, kuru yapraklar ve karanlık bir sonbahar ayak uçlarımda. Varsın olsun… Ben hiç çıkmadım sözünden. Her gece hayat doluyor gözlerime sevdayı düşledikçe ve her şafakta iki damla güneş akıyor kirpiklerimden uzaklara. Düşüncemin ilk görevi sözcüklerime sevdayı sunmak her şartta ve acıktıkça yaşama ekmek arası umut…

Düşünüyorum da,
Ne çabuk geçti senli zamanlarımız…
Bu kadar anı yeter mi bize…
Yoksa…
Acele mi ettik anne…

Siyah beyaz fotoğraflarda canlanırken anılar; “Uzun siyah saçlarım resimlerde kaldı” diye üzülme sakın. Gece saçlarına beyaz dallar düştü diye hüzünlenmesin gözlerin. Bak, “sen” oldum ben şimdi. Gururlan… Tıpkı senin gibi rüzgar saçlarım, fırtınalara açtığım bağrım ve dimdik durduğum alnım ap ak… Gecelere yıldız dökerken hüzün akıtıyorum gözlerimden, olsun. Yosun tutmak üzere telveli kahve umutlarım. Sen kanadıkça kanadım… Uçmak istedikçe yarınlara kanadın, kanadım.

“Özlemlere sarıldım, geçmişe darıldım.
Kalemimin ucunda senin satırların…
Dokunduğum her harfin günahını
Gözyaşımla arıtıyorum şimdilerde…”

Böyle söyledim diye üzülme sakın büyümenin verdiği şaşkınlıkla oradan oraya savruluyor insan, acılardan acılara koşuyor saatler bazen bilirsin sen. Ve anlatmasam da beni herkesten çok sen anlarsın bilirim. Lakin kızma bana hep düşlerde yaşıyorum diye.

“Gerçeklikse bugünkü hayatımızın karanlığı,
Ben hep düşte kalmak istiyorum anne.”


Mayıs 2008

Ayşegül TEZCAN


Ben çok etkilendim hepimiz annelerimize nasıl düşkünüz biliyorum ve tabi çoğumuzda birer anneyiz bakalım siz nasıl bulacaksınız..

17 Ekim 2008 Cuma

VAZGEÇEMEDİĞİMİZ LEZZET SÜTLAÇ:)



Gerçekten vazgeçemediklerimiz arasında yer alıyor Sütlaç sizcede öyle değilmi? Aramızda sevmeyen yok gibidir sanırım .. her neyse herkesin tarifi bir başkadır hatta ilaveler ile damak tadı değişebilir benimkide klasik işte hepinizin bildiği gibi:) ama olsun aklımızda bulunsun afiyet olsun ...


SÜTLAÇ
Malzemeler:
2 litre süt
1 çay fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı buğday nişastası
tarçın, arzuya göre damla sakızı
Yapılışı:
ilk olarak pirinçler bir miktar su ile iyice haşlanır ,diğer tarafta süt ısıtlır
haşlanan pirinçler süte ilave edilerek bir miktar daha pişirilir ,yaklaşık 15 dak. piştikten sonra şeker ilave edilir(arzu eden şeker miktarını azaltabilir veya arttırabilir) yine 15 dak. kaynadıktan sonra ayrı bir kasede bir miktar su ile hazırlamış olduğumuz nişastayı yavaşça süte ekliyoruz (bir kaç kaşık sütten alarak ılıştırırsak topaklanmasını önleriz) iyice kaynadığından emin olduğumuzda altını kapatıyoruz ve dilersek damla sakızı koyabiliriz ..Afiyet olsun ..

Bu kadarıda pes!

Tanrı'ya karşı açılan dava reddedildi!

Gerekçe: Adresi bulunmuyor!

17.10.2008 00:05
ABD'de bir kişinin "Tanrı aleyhine" açtığı dava, mahkeme tarafından, "davalının ikametgah adresinin bulunmadığı" gerekçesiyle reddedildi.

Nebraska eyalet senatörü Ernie Chambers tarafından açılan davada, "Tanrı'nın kendisini ve Nebraska halkını tehdit ettiği, dünyadaki milyonlarca insana dehşet saldığı, yaygın ölüm ve yıkım getirdiği" iddia edilerek, bunun önlenmesi için mahkemeden karar çıkarması istendi.

Hakim Marlon Polk, dava sürecinde yasal belgelerin iletilebilmesi için davalının adresinin bilinmesi gerektiği, ancak adres bulunmadığı yönünde karar aldı.

Ancak Chambers, mahkemenin Tanrı'nın varlığını tanıdığını belirterek, "Bunu kabul etmek, Tanrı'nın her şeyi bildiğini kabul etmektir" dedi.

Davacı Chambers, "Tanrı her şeyi bildiğine göre bu davadan da haberdardır" çıkarımında bulunarak, hakimin kararına karşı çıktı.

38 yıldır senatör olan Chambers, "davayı herkesin herkesi, hatta Tanrıyı bile dava edebileceğini göstermek için açtığını" söyledi.

16 Ekim 2008 Perşembe

PEÇETE ÇALIŞMASI


Bu çalışmada peçete ile yapılmış acemiye göre fena değil değilmi:))gerçekten çok zevkli bir çalışma bu da ..

TRANSFER ÇALIŞMASI


Arkadaşlar dedimya kısa zamanda güzel şeyler ortaya çıkıyor bu hobilerle yeterki insan istesin şimdi aklımda daha farklı çalışmalar var kurdela nakışına merağım var kısmet olursa ona başlıycam bakalım :))
az önceki transfer çalışmamın macerasını sizlerle paylaşmak istedim kimileriniz bilirler transfer oldukça zor bir çalışmadır bende bunu bir hevesle yaptım gece bile uykum kaçıyordu çalışma bitmediği için her neyse daha sonra bunu bitirdim ben eve geldim bir heyecanla herkeze gösteriyorum ne oldu dersiniz 9 yaşındaki oğlum çalışmamı kırmaz mı :) kaza evet ama çok üzülmüştüm ertesi gün gittim ve aynı çalışmayı bir daha yaptım ama bu kez evimin baş köşesinde saklıyorum onu ee ne de olsa göz ağrısı el emeği:))

13 Ekim 2008 Pazartesi

FIRINDA KABAK MÜCVER



KABAK MÜCVER FIRINDA


Malzemeler:


  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 4 adet yeşil kabak

  • 2 adet kuru soğan

  • 2,5 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 demet dere otu

Yapılışı:


Derince bir kaba kabak ve soğanlar rendelenir,yoğurt,yumurta,sıvı yağ,un,kabartma tozu arzuya göre karabiber,veya kırmızı pul biber ilave edilir ,dere otu eklenir tüm malzemeler karıştırılarak hafifçe yağlanmış ve un serpilmiş olan fırın tepsisine konur 180 derece ısıda pişirilir arzu ederseniz fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar konulabilir .. Afiyet olsun :)


12 Ekim 2008 Pazar

TİRAMİSU(KEDİ DİLİ BÜSKÜVİSİ İLE)




Arkadaşlar dün akşam yemekte misafirim vardı bu yüzden bende tatlı olarak tiramusu hazırladım ve sizlerle paylaşmak istedim..gerçekten hem hafif hemde çok leziz yanlız bir kopya vermek istiyorum marketlerden aldığım kedi dili büsküvisi'nin üzerindeki tariften alıntıdır :)

afiyet olsun..

TİRAMUSU(KEDİ DİLİ BÜSKÜVİSİ İLE)

Krema'nın Hazırlanışı:


  • 2 çorba kaşığı un

  • 2 yumurta sarısı

  • 1/2 kg süt

  • 1,5 çay bardağı toz şeker

  • 1 paket labne peyniri

  • 1 paket vanilya

Şurubun Hazırlanışı:



  • 1/2 bardak sıcak su

  • 1 çorba kaşığı süt

  • 1 çorba kaşığı nescafe

  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Ayrıca bir paket kedi dili büsküvisi.


Yapılışı:


Kedi dili büsküvileri dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde dizilir ,Sosu içerisine labne peyniri ve vanilya eklenmeden ocakta pişirilir boza kıvamına gelince ocağın altı kapatılarak 2 dak. beklenir ve labne ile vanilya ilave edilir mikser ile iyice çırpılır ..


Diğer tarafta derince bir kasede sıcak su,nescafe,süt,şeker karıştırılarak dizmiş olduğumuz büsküviler iyice ıslatılır ve krema dökülür süslemek için kakao serpilir ve buzdolabında 1 saat bekletilir .Afiyet olsun .


10 Ekim 2008 Cuma

HAMUR İŞLERİ


Arkadaşlar birazdan sizlere sunacağım böreği bizzat yerinde yeme şansım oldu :)çok güzel bir lezzet tatil için Asos 'a gitmiştimn ve orada meşhur olduğunu öğrendiğimizde denemek istedik biz ailece çok beğendik, eminim sizde çok beğeniceksiniz ..afiyet olsun .



Avcı Böreği:Malzemeler:


4 yufka
4 yumurta akı
250-300gr kıyma
3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı bulgur
1 çay bardağı sıcak su
yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı maydanoz, doğranmış
1 yumurta
galeta unu


Hazırlanması:


Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin.

9 Ekim 2008 Perşembe

AHŞAP BOYAMA HAKKINDA




Arkadaşlar geçen yıl boş vakitlerimi değerlendirmek amacıyla bir dönem kursa katılmıştım bu kurs bir alışveriş merkezinin bir köşesinde düzenlenen sanat bahçesi adında bir kurs idi ev hanımları için ücretsiz düzenlenen bir kurs.. herhangi bir aidat ödemiyorsun fakat kullanıcağın malzemeleri oradan temin ediyorsun yinede piyasaya göre oldukça uygun fiyatta ürünlerdi burdaki ürünler..her neyse bende burada ahşap boyamaya katılmıştım annem ve teyzem ile birlikte ve gerçekten hoş anlar yaşadım ,çok iyi bir dostluk ortamı gördüm bu görüntülerden bir kaçını sizlerle paylaşmak istedim ..:)
















SAÇ BAKIMI

Hemen hemen hepimizin saç problemleri vardır, öyle değilimi? İşte bende biraz araştırdım aslında şu internet gerçekten çok faydalı ne arasan buluyorsun:) her neyse saç konusunda denemediğim yöntem kalmadı bu aralar çok fazla dökülüyorlar ve birçok kişiden aynı şikayeti duyuyorum bende bu yüzden size birkaç pratik bilgi sunmak istedim umarım faydası olur..eğer ben faydasını görebilirsem sizlerlede paylaşıcam sevgilerimle..



Saç Bakımı İçin Mutfağınızdan Faydalanın
Saçlarınızın pırıl pırıl olması için sirkeli su ile yıkayın
Saçlarınızın beyazlamasını geciktirmek ve güçlendirmek için; Bir avuç sarmaşık yapraklarını1 litre suda 10 dakika kaynatın. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu su ile durulayın.
Eğer saçlarınıza röfleli bir görüntü kazandırmak istiyorsanız Sarmaşık yapraklarını kaynattığınız suya 1 demet maydanoz atarak kaynatın ve saçınızı bu su ile durulayın.
Kepeklerinizden kurtulmak istiyorsanız haşlanmış kereviz suyuyla saçınızı yıkayın.
Güçlü ve parlak saçlar için saçınızı zeytinyağı ile tarayın ve diplere işlemesi için başınıza bir havlu sarıp bir iki saat bekleyin. Daha sonra Saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın.
Saç diplerinizdeki kaşıntıyı ve kuruluğu önlemek için saçınızı elma sirkesi ile yıkayıp 10 dakika bekleyin ve durulayın. hem kaşıntıdan kurtulacaksınız hem de saç diplerinizdeki kuruluktan kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Saçlarınızın kolay taranması ve elektriklenmemesi için spreyli bir şişenin içine az miktarda saç kremi koyup biraz su ile sulandırın ve saçlarınıza sıkın. Saçlarınızın çok kolay tarandığını ve elektriklenmediğini göreceksiniz.
Kepeksiz ve pırıl pırıl saçlar için bir kaşık balı yarım çay bardağı suyun içinde erittikten sonra saç diplerinize parmaklarınızla bu su ile masaj yapın ve saçlarınızı durulayın.
Her gün yatmadan önce saçlarınızı yumuşak bir fırça ile fırçalayarak basit şekilde saç bakımı yapabilirsiniz. Hem gün boyu saçlarınıza toplanan tozları temizlemiş, hem de saçlarınızı canlandırmış olursununuz.
Saçlarınızın beyazlamasını geciktirmek ve güçlendirmek için; Bir avuç sarmaşık yapraklarını1 litre suda 10 dakika kaynatın. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu su ile durulayın.